Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Kurum internet sayfasında bugün yayımlanan duyuru ile,
-Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “(1) (Değişik:RG-28/3/2016-29667) Serbest eczanelerde, yıllık seksen bin reçete sayısının veya yıllık üç milyon Türk Lirası tutarında cironun aşılması halinde ikinci eczacı çalıştırılması zorunludur. Bu reçete sayısı veya ciroya eklenen yıllık her seksen bin reçete veya yıllık her üç milyon Türk Lirası ciro için ilave bir ikinci eczacı çalıştırılması gerekir. Reçete sayısı veya ciro verileri doğrultusunda çalıştırılması zorunlu ikinci eczacı sayısı en fazla üçtür. Reçete sayısı için bir önceki yıla ait Kurum verileri; ciro için Kuruma bildirilen KDV hariç hasılat esas alınır. Reçete sayısı ve ciro bilgilerinin her ikisinin de ikinci eczacı çalıştırılması için uygun olması halinde, daha fazla sayıda ikinci eczacı çalıştırılmasına imkân sağlayan veri esas alınır. Reçete sayısı ve ciro verilerindeki yıllık değişim oranı doğrultusunda bu değerler Kurum tarafından Türk Eczacıları Birliğinin de görüşü alınarak güncellenir ve ilân edilir. Serbest eczanelere ait ciro bilgileri eczane mesul müdürü eczacı tarafından İlaç Takip Sistemi üzerinden her yıl Nisan ayında beyan edilir. Ciro bilgilerini beyan etmeyen eczacıların İlaç Takip Sistemine erişimi, cironun beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engellenir.” hükmü doğrultusunda serbest eczanelere ait ciro bilgilerinin beyan edileceği hasılat giriş ekranı veri girişine açıldığı,
- İTS üzerinde yer alan hasılat girişi ekranı vasıtasıyla hasılat bilgilerinin 16/05/2017 tarihine kadar girilmesi gerektiği, bu tarihe kadar ciro bilgilerini beyan etmeyen eczacıların İlaç Takip Sistemine erişimi, cironun beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engelleneceği
- Gerektiğinde İTS üzerinde yer alan “Destek masası” sekmesinden ya da [email protected] e-posta adresinden destek alınabileceği”, duyurulmuştur.
Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
TİTCK tarafından yayımlanan duyuruda belirtilen, İlaç Takip Sistemi üzerindeki satış hasılatı giriş ekranına ait görsel aşağıdaki şekildedir.
Burada da belirtildiği gibi, stok düzeltme hakkından yararlanmış olan meslektaşlarımızın, ekranda yer alan kutucuğu işaretlemesi ve stok düzeltme faturası tutarını düşerek hasılat bilgisi girişi yapması gerekmektedir.